Az MVM Csoport társaságai a jövő szakembereit keresték a Szakma Sztár Fesztiválon


Budapest, 2017. április 26.

Jövőbeli munkatársait kereste a Szakma Sztár Fesztiválon a MAVIR ZRt. és az MVM OVIT Zrt., míg az MVM Partner Zrt. szponzorként vett részt a rendezvényen. A fesztivál célkitűzése – amely a fizikai szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése – egybecseng az MVM Csoport társaságai által megfogalmazott céllal: a jövőben is megfelelő tudással bíró szakembereket szeretnének szerződtetni.

Jól képzett, fiatal szakmai tanulókat díjazott a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt., az MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt. és az MVM Partner Zrt. Utóbbiak harmadik alkalommal vettek részt a Szakma Sztár Fesztiválon, a MAVIR pedig tavaly csatlakozott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében zajló Országos Szakmai Tanulmányi Versenyhez, amelynek döntőjét a 2017. április 24-26. között Budapesten zajló pályaválasztó fesztivál keretében tartották.

A versenysorozat hegesztő szekcióban megrendezett döntőjét az MVM OVIT szakemberei a helyszínen kísérték figyelemmel. A tapasztalatok alapján az országos döntők résztvevőinek köre az MVM OVIT jövőbeli szakemberigényének forrása lehet, így a cég számára a legfontosabb szakmákban – erősáramú elektrotechnikus, szerkezetlakatos és hegesztő – tanulók számára rendezett versenyek győzteseinek ajánlott fel díjakat.

„Szeretnénk, ha sok jól képzett fiatal szakembert alkalmazhatnánk, hiszen az MVM OVIT hazai munkái mellett jelentős külföldi megbízatásokat is teljesít” – mondta Dr. Korom Norbert Lajos vezérigazgató.

A MAVIR átviteli rendszerirányítóként az ország ellátásbiztonságának kulcsfontosságú szereplője. Így a társaság számára elengedhetetlen, hogy a következő évtizedekben is magasan képzett szakemberekkel láthassa el feladatait.

A rendezvény célkitűzése – amely a gyakorlatigényes, fizikai szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése – egybecseng a MAVIR által megfogalmazott célokkal. Ennek jegyében a rendszerirányító társaság díjakat ajánlott fel az erősáramú elektrotechnikus és villanyszerelő kategóriák legjobbjainak.

“A Fesztiválon való részvétel célja az volt, hogy az elektrotechnika a választható szakmák sorában méltó helyet kapjon: fogékony és tehetséges tanulók számára perspektívát kínáljunk, és elősegítsük a szakember-utánpótlást, főként a MAVIR üzemviteli szakterülete számára” – mondta a rendezvény kapcsán Bencsik Tibor a MAVIR ZRt. üzemviteli igazgatója.

Az MVM Partner Zrt. az elektrotechnikai technikus kategória első helyezettjének, az villanyszerelő kategória második helyezettjének, illetve az erősáramú technikus kategóriában harmadik helyezést elért versenyzőnek ajánlott fel díjakat, hiszen a társaság, csakúgy mint a cégcsoport másik két tagvállalata, fontosnak tartja a jövő nemzedékének és ezáltal a tehetséges szakemberek utánpótlásképzésének támogatását.

Az MVM OVIT által felajánlott díjat a szerkezetlakatos verseny első helyezettjének, Bolla Ákosnak Bara László atomerőművi üzletigazgató adta át
A hegesztő verseny nyertesének, Hablicsek Lászlónak az MVM OVIT díját László Ferenc termelési igazgató adta át
Taskó Ádám, az erősáramú elektrotechnikus verseny második helyezettje, Benyó Tibor hálózati igazgatótól vehette át az MVM OVIT díját