Az MVM OVIT vezetékemelő szakemberei nélkülözhetetlenek voltak három hatalmas tartály szállításában


Budapest, 2017. november 22. – AZ MVM OVIT is részt vett annak a három, hatalmas tartálynak a szállításában, amelyek két éjszaka alatt jutottak el a budapesti FOKA kikötőből egy gyöngyöshalászi építkezésig. A három szerelvény haladása során a vezetékemelési feladatok jelentős részét az MVM OVIT kollégái látták el. Csaknem 120 méteres hosszban, egyszerre vezetékeket emelni csak az MVM OVIT szakemberei képesek.

 

A szállító járművek egyenként 42 méter hosszúak, 4,8 méter szélesek és 5,6 méter magasak voltak. A legnehezebb szerelvény 183 tonnát nyomott. A vezeték nélküli, egyenes szakaszokon körülbelül 25 km/h-val, míg a vezetékekkel keresztezett útvonalakon körülbelül 2 km/h sebességgel tudtak haladni a járművek. Sőt, volt olyan szakasz is, ahol 200-300 métert tolatni kellett, körülbelül 5 km/h sebességgel. A teljes távot (körülbelül 80 km) 2 éjszaka alatt tudták megtenni a szerelvények.

Egyébként nemcsak a szállításban, hanem az útvonal előkészítésében, tervezésében is részt vett az MVM OVIT. A magas szállítások egyik sarkalatos kérdését ugyanis ilyen szerelvényméretek mellett az MVM OVIT szakemberein kívül senki nem tudja megoldani. Nevezetesen vezetékemelő szakembert csak az MVM OVIT tud biztosítani.