Lengyel együttműködési megállapodást kötött az MVM OVIT Zrt.


Budapest, 2017. november 23. – Együttműködési keretmegállapodást írt alá az MVM OVIT a lengyel RAFAKO S.A.-val. A megállapodás elsődleges célja, hogy a két cég egymás tevékenységét kiegészítve, egymást erősítve legyen jelen a magyar és a lengyel energetikai piacon.

 

A lengyel RAFAKO S.A. Európa legnagyobb ipari kazángyártó kapacitásával és erőművi berendezésekkel rendelkező, nagy múltú vállalat, amely jelentős exportot bonyolít le csaknem 30 országban. A vállalat erőmű-generálkivitelezői, valamint tervezési és gyártási kapacitásai jelentős előnyt biztosítanak mostantól az OVIT-nak is.

A felek célja, hogy egymás tevékenységét kiegészítve komplex szolgáltatóként jelenjenek meg a magyar energetikai piacon. Ebben jelentős szerephez juthat az OVIT kiskunfélegyházi gyártó üzeme is, annak érdekében, hogy lehetőség szerint a magyar beruházások alkalmával minél több kazánt, és ahhoz kapcsolódó készüléket belföldön gyártsanak a jövőben.

Az együttműködés másik területe, hogy a cégek közösen lépjenek be a lengyel távvezeték- és alállomás-építési piacra. A RAFAKO S.A. piaci pozícióit kihasználva, és az OVIT  szakembereinek tudására építve sikeresen tudjanak részt venni a távvezeték- és alállomás létesítési projektekben.

A két vállalat távlati célja, hogy további európai célországokban is közösen kapcsolódjanak be az energetikai beruházásokba.

A Lengyel Nagykövetségen november 23-án tartott ünnepélyes aláíráson Lengyelország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, Jerzy Snopek is részt vett. A megállapodást Agnieszka Wasilewska-Semail, a RAFAKO S.A. elnök asszonya, dr. Korom Norbert Lajos, az MVM OVIT Zrt. vezérigazgatója, valamint Schäffer István, az MVM OVIT Zrt. beszerzési és készletgazdálkodási igazgatója írta alá.