Sikeres projektet zárt az MVM OVIT Zrt. Szigetcsépen


Ünnepélyes keretek között adták át december 1-jén a Szigetcsép 400/132 kV-os alállomást. A sikeresen lezárt projekt az MVM OVIT kivitelezésében és a MAVIR Zrt. beruházásában valósult meg. Az új, szigetcsépi alállomás tovább növeli Magyarország energiaellátásának biztonságát.

Még 2016-ban kezdődtek meg a munkálatok Szigetcsép külterületén, egy csaknem hat futballpálya méretű területen, ahol eredetileg mezőgazdasági tevékenységet folytattak.

A tereprendezést követően alakult ki a végleges 40 ezer négyzetméteres, teljesen sík terep, amelyet az alállomás épületeinek és műtárgyainak kivitelezése követett. A területen összesen 2 darab transzformátoralap, 259 darab vasbeton portál és készülékalap, továbbá 9 darab térvilágítóoszlop-alap, és az állomást körülvevő kerítés, valamint külső- és belső úthálózat épült.

A projekt keretében csatlakoztatták az Albertirsa-Martonvásár II. 400 kV-os távvezetékeket az újonnan épült Szigetcsép 400/132 kV-os alállomásba. A távvezetéket október 27-én helyezték feszültség alá, és az előzetes villamos próbákat követően az alállomást november 22-én be is kapcsolták.