Támogatjuk a szakma fiatal tehetségeit


Az MVM OVIT nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra, éppen ezért is támogatja évek óta a Szakma Sztár Fesztivált.

43 szakma, 236 kiváló tanuló, 108 oktatási intézmény és több ezer pályaválasztás előtt álló fiatal – a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2018. április 23-25. között immáron 11. alkalommal rendezte meg a Szakma Sztár Fesztivált, az ország egyik legrangosabb tanulmányi versenyének döntőjét. A versenysorozat célja, hogy növelje a fizikai szakmák társadalmi presztízsét és vonzerejét.

A rendezvény nyitónapján Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta, nemzeti érdek, hogy olyan fiatalokat neveljünk, akik piac- és versenyképes tudással rendelkeznek.

„A Szakma Sztár Fesztivál támogatásával az az egyik legfőbb célunk, hogy a számunkra üzleti szempontból releváns szakmák tanulóinak körében felhívjuk magunkra a figyelmet, hiszen közülük kerülhetnek ki cégünk jövőbeli munkatársai. Emellett pedig bízunk abban, hogy támogatásunkkal hozzájárulhatunk ahhoz, hogy minél több jól képzett szakember kerüljön ki az iskolákból” – mondta Balogh Mónika, az MVM OVIT kommunikációs vezetője.

Az MVM OVIT nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra, éppen ezért is támogatja évek óta a Szakma Sztár Fesztivált. Az országos versenyen idén az MVM OVIT az épület- és szerkezetlakatos, a hegesztő, és az erősáramú elektrotechnikus kategóriában jutalmazta értékes nyereményekkel a szakma legkiválóbb fiatal tehetségeit és felkészítő tanáraikat.

Az MVM OVIT standjánál pedig a rendezvény ideje alatt olyan villanyszerelő, erősáramú elektrotechnikus, géplakatos, hegesztő, irányítástechnikus és szerkezetlakatos szakmák iránt érdeklődő fiatalokat toboroztunk, akik lelkesek, szorgalmasak, nyitottak a kihívásokra, és fejlődni szeretnének.

Az MVM OVIT hosszú távú karrierlehetőséget és biztos megélhetést kínál az energiaiparban: munkavállalói között a pályakezdők mellett számos olyan kiváló szakember van, akik több évtizede dolgoznak a vállalatnál.