A gödi acélszerkezeti gyár eredményes külföldi üzleti kapcsolatokat tudhat magáénak


Mi sem bizonyítja jobban az OVIT acélszerkezeti üzletágának kiemelkedő színvonalú munkáját, mint az, hogy számos külföldi hálózatüzemeltető cég részére is – a magyar piac kiszolgálása mellett – vállal megbízatást gyártási munkálatokra vonatkozóan. Mivel több külföldi áramszolgáltatóval és kivitelező céggel áll üzleti kapcsolatban az acélszerkezeti üzletága, így a német és osztrák piacról származó árbevétele 2021-ben várhatóan meghaladja a tízmillió eurót.

Példaként említhetjük a Németország középső részein üzemelő legnagyobb német átviteli rendszerirányítót (TSO), a TenneT-et, akivel az MVM OVIT Zrt.-nek 2014 óta van szerződéses kapcsolata, duplex távvezetékoszlop-szállításra vonatkozóan, ezen kívül pedig számos egyéb tender van elbírálás alatt, melyekből további megrendelések várhatóak. 2010 óta a Deutsche Bahn (német vasutak) szigorú előírásainak is folyamatosan megfelelve egyre jelentősebb projektek kivitelezéséhez szükséges távvezetékoszlop szállításokkal járul hozzá.

Az osztrák Austrian Power Grid AG, APG (TSO) egyik legjelentősebb beruházási projektjének a Salzburgleitung oszlopbeszállításainak jelentős szereplője. Az MVM OVIT Zrt. acélszerkezeti üzeme szállítja 2020 óta folyamatosan az 5. építésiszakasz 380 kV-os oszlopait (4 000 tonna, 80 db oszlop).