Elektromos buszok számára is gyárt e-töltőberendezést az OVIT-TITÁN!


Napjaink kulcsfontosságú témája a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés, ami természetesen magába foglalja a városi levegő megtisztítását is. A hagyományos üzemanyagú, belsőégésű motoros személygépkocsik alternatív meghajtású gépjárművekre történő váltása mellett, a városi közlekedésben használt, dízel buszok tisztán elektromosra cserélése is kiemelt feladat. Mindehhez nélkülözhetetlen a
megfelelő töltőinfrastruktúra megléte, így az OVIT-TITÁN e-töltőgyártási platformja legyártotta az első 120kW DC csúcsteljesítményű töltőberendezését, ami villanyautók mellett, elektromos buszok feltöltését is biztosítja.

Minden új típusú töltőberendezés komoly teszteléseket követően kerülhet kereskedelmi forgalomba, hiszen ez egy kulcsfontosságú eljárás valamennyi villamos energiával kapcsolatos berendezés esetében. A napokban az első, saját tesztelési fázisunk sikeresen befejeződött, a töltőberendezés teljesítette az elvárt kritériumokat. A hazai és nemzetközi piacon jelenleg elérhető e-töltőberendezésekkel szemben az OVIT-TITÁN berendezése nemcsak, hogy eléri, hanem meg is haladja az elvárt minimális kimeneti feszültségtartományt, jelentősen befolyásolva a töltési teljesítményt, lerövidítve ezzel a töltési időt. A jövőbeni piaci igények maximális kiszolgálására tekintettel, olyan egykaros (CCS) 120kW-os töltőberendezést gyártottunk, ami bővíthető, így akár 150kW DC csúcsteljesítményre is képes. Gépjárművek töltése esetén az autó maximális töltési kapacitásához igazodik, így például egy 90kWh kapacitású akkumulátort 20 százalékos töltöttségi szintről mindössze 34 perc alatt 70 százalékig töltötte fel. A töltőberendezés teszteléséről hamarosan egy rövid, bemutató kisfilmmel is jelentkezünk.

Az OVIT-TITÁN töltőberendezések nemcsak üzembiztosak, hanem az egyedülálló, forradalmi műszaki megoldásainknak köszönhetően kiemelkedő hatékonyságúak a hazai és nemzetközi piacon egyaránt. Az OVIT-TITÁN e-töltőgyártási üzletága folyamatosan azon dolgozik, hogy innovatív megoldásokkal támogassa az elektromobilitás térnyerését, kiszolgálva az MVM Cégcsoport igényeit, párhuzamosan a külpiaci terjeszkedéssel.