Energo-Merkur

ENERGO – MERKUR Villamosenergiaipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

1158 Budapest, Késmárk u. 14.

 

Bemutatkozás

Az ENERGO-MERKUR Kft, mint az MVM vállalatcsoport tagja, az MVM OVIT Zrt. 100%-os tulajdonú leányvállalata. Az elismert vállalatcsoportban történő működése az MVM Csoport egységes üzleti koncepciójának megvalósítását biztosítja, illetve segíti elő.

Az ENERGO-MERKUR Kft. villamosenergia ipari kis, közép- és nagyfeszültségű szerelvények, berendezések, kereskedelmével foglalkozik fő tevékenységében.
A megrendelői igények folyamatos változásaihoz igazodva társaságunk döntött további piaci területeken való részvételéről, ezért a távközlési, optikai szerelvények egy részének forgalmazása mellett megkezdte az ipari szelepek, tolózárak elektromos meghajtók szabályozástechnikájának forgalmazását is.
A kereskedelmi forgalmazáson felül egyéb tevékenységi területekkel bővítette tevékenységét:

  • Kis és középfeszültségű hálózatok, nagyfeszültségű távvezetékek és alállomások, erőművek és ipartelepek villamos rendszereinek terveztetése.
  • A létesítményeken végzett villamos / gépészeti létesítés, karbantartás, üzemeltetés, felújítás, projektek fővállalkozásban történő kivitelezése.
  • Acélszerkezetek gyártásának, ipari és környezetvédelmi berendezések, egyedi gépek, készülékek gyártásának, szerelésének értékesítése, fővállalkozása.
  • Távközlési rendszerek és hálózatok létesítésének, karbantartásának fővállalkozása.

Forgalmazott termékkörök:

légvezetéki szerelvények

 

Kis- és középfeszültségű légvezetéki szerelvények

 

 

kábel szerelvények

 

Kis- és középfeszültségű kábel szerelvények

 

 

nagyfesz kábel szerlv

 

Nagyfeszültségű kábel szerelvények

 

szerszámok és tartozékok

 

Szerszámok és tartozékok

 

 

fűtőkábelek

 

Fűtőkábelek

 

 

tertályszigetelések

 

Tartályszigetelések

 

 

 

tolózárak

 

Ipari szerelvények, szelepek, tolózárak

 

 

Az ENERGO-MERKUR Kft. 1993. április 1-én alakult. Alapítója és kizárólagos tulajdonosa 1995. szeptember 31-ig az ERŐKAR Rt. és az ERBE Rt. volt, amikor 1995. október 1-vel 100 % tulajdonjoggal megvásárolta a Magyar Villamos Művek Rt.
2011-ben az MVM Zrt. és az OVIT Zrt. döntése alapján ez a fajta kereskedelem a továbbiakban csak egy szélesebb spektrumú tevékenységet folytató társaság körében folytatható tovább, így az OVIT Zrt. 2011. december 28-án megvásárolta az ENERGO-MERKUR Kft. 100%-os üzletrészét, amit leányvállalatként működtet tovább.

A társaság felismerte, hogy a minőség és a piaci elvárásoknak való megfelelés a további sikereinek egyik meghatározó stratégiai tényezője, így ez irányú elkötelezettségét Minőségpolitikai Nyilatkozatával is deklarálta.
Minőségügyi rendszere megfelel az ISO 9001 szabvány előírásainak, amit tanúsító auditon is bizonyított.