Tanúsítványok

Az MVM OVIT Zrt. eredményességének titka abban rejlik, hogy elhivatott az innováció és a folyamatos fejlődés iránt. Ezt jelzi, hogy a magyar energetikai iparágban elsőként szerezte meg az ISO 9001 minőségirányítási rendszerszabvány szerinti tanúsítást, majd röviddel ezt követte az ISO 14001 Környezetközpontú Irányítási Rendszerszabvány követelményei szerinti irányítási rendszer bevezetése és tanúsítása.

Nem sokkal később a másik két bevezetett és tanúsított rendszerrel integráltan kiépítésre, bevezetésre, majd tanúsításra került az ISO 45 001– es szabvány (régebben OHSAS 18001) szerinti, Munkahelyi Egészségvédelem- és Biztonságirányítási Rendszer.

Fenntartható fejlődés iránti elkötelezetség és a jogszabálynak való megfelelés érdekében bevezetésre és auditálásra került az ISO 50 001-es Energia Gazdálkodási Irányítási Rendszer.

A paksi atomerőmű és az Országos Atomenergia Hivatal által a nukleáris követelményrendszernek megfelelően lefolytatott és sikeresen zárult audit az MVM OVIT Zrt.-t  széle tevékenységi körben jogosítja fel  a biztonsági osztályra vonatkozóan a feladatok végrehajtására (ABOS 2,3,4T).

Az MVM OVIT Zrt. minden meghatározó területre vonatkozóan rendelkezik a szükséges szakmai (pl. hegesztőüzemi alkalmassági, PED stb.) tanúsításokkal.

A potenciális piaci lehetőségek bővítése érdekében 2015-ben bevezetésre és auditálásra került  az AQAP 2110 NATO normatív dokumentumok szerinti minőségirányítási rendszer.

Az Irányítási rendszerek hatékony működtetésének elkötelezettségét az is mutatja, hogy az új ISO rendszer szabványok és az új üzemi tanusítványok bevezetése az iparágon belül mindig elsők között került kiépítésre, illetve auditálásra.

 

Az MVM OVIT Zrt. tanúsítványai:

ISO 9001_2015_Magyar

ISO 14001_2015_Magyar

ISO 50001_2018_Magyar

ISO 45001_2018_Magyar

AQAP 2110-2016_magyar

MVM OVIT Zrt_ABOS_Minősítő lap

Telephely Biztonsági Tanúsítvány

Telephely Biztonsági Tanúsítvány Paks

NAH akkreditálási okirat – Vizsgálólaboratórium